درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آرشيو وبلاگ


خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 14
بازدید دیروز : 3
بازدید هفته : 19
بازدید ماه : 214
بازدید کل : 25747
تعداد مطالب : 22
تعداد نظرات : 21
تعداد آنلاین : 1

علامـــــه
ضمیمه ی وبلاگ وشداج: hanieh.professorha.ir

این که یو-یو "یو-یو" می کند به یک واقعیت فیزیکی بر می گرده _ اینرســـــی!!!

در مورد اینرسی در این جا بخوانید:

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%84%D8%AE%D8%AA%DB%8C

اینرسی در انگلیسی میشه inertia ( قابل توجه SOE از وبلاگ http://wordtown.lxb.ir و ای-ال از وبلاگ http://englishlearner.lxb.ir )

 

http://hanieh.professorha.ir



شنبه 30 آذر 1392برچسب:, :: 14:41 ::  نويسنده : HSK

(منبع: http://professorha.ir/contents/9839/3-سوال-جالب/ )

ممکنه این سوال ها براتون قدیمی باشند ولی به هر حال میذارمشون چون می تونن چالش یرانگیز باشند!:) :
 ۱٫ اگه یک میله به طول یک سال نوری بسازیم و اون رو به طرف جلو حرکت بدیم تا به جسمی که در یک سال نوری و ۱ سانتی متری (!) ما هست برخورد کنه، آیا از نور جلو زده ایم ( چون نور اون فاصله رو در جدود یه سال طی می کنه )؟چــــــــرا؟

۲٫ ما صفر مطلق داریم، اما آیا واسه دمای بالا هم محدودیتی هست؟ چقدره؟ چرا؟

۳٫ ( سوالی که خیلی ها مطمئنا پرسیده اند ) آینه چه رنگی هست؟


جواب ها:

1.خیر، اگر بتوانیم چنین میله ای بسازیم و حرکنش دهیم حدود 900,000 سال طول می کشد تا به جسمی که در فاصله ی یک سال نوری و یک سانتی متری ما وجود دارد برسد چون وقتی هل می دهیم " اطلاعات " به صورت موج طولی در ماده حرکت می کند که سرعتش برابر سرعت صوت است.


2. می دانیم که (1)می توانیم دمای یک ماده را باتوجه به طول موج پرتو هایی که به محیط انتشار داده حساب کنیم و (2) انرژی یک موج و طولش رابطه ی عکس دارند؛ بنابراین هرچه طول موج کوتاه تر باشد انرژی اش بیشتر است. باتوجه به مکانیک کوانتوم کوتاه ترین فاصله ی ممکن در جهان که به طول پلانک معروف است برابر ۱.۶۱۶۲۵۲x ۱۰ ^ -۳۵ متر است و بنابراین بیشترین دمایی که باتوجه به قوانین کیهان می تواند وجود داشته باشد ( یعنی می توانیم به آن " دما " بگوییم ) باید طول موجش به اندازه ی طول پلانک باشد که برابر با 32^10 * 1.41 کلوین است. اتفاقی هم که برای ماده می افتد این است که با گرم تر شدن وارد فاز پلاسما می شود و در دماهای خیلی خیلی بالا خود نوترون ها و پروتن ها " ذوب می شوند "...


3. آینه ها از لحاظ تئوری باید سفید باشند ولی در دنیای واقعی نمی توان آینه ای پیدا کرد که ایده آل باشد و همه ی آینه ها به مقدار بسیار کم سبز هستند.

 

 



صفحه قبل 1 صفحه بعد

 
 
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب
 
 
 

کد آمارگیر